ReECON

International Conference of Renewable Economics
7
Feb

Održana 1. međunarodna znanstveno-stručna konferencija ReECON – Obnovljiva ekonomija

U Biogradu na Moru, 20. i 21. listopada 2021. godine, Veleučilište u Virovitici, Veleučilište Baltazar Zaprešić  i Tehničko Sveučilište Vilnius Gediminas iz Litve zajednički su organizirali konferenciju na kojoj su okupili 70-tak znanstvenika i stručnjaka iz raznih područja poslovne ekonomije, informacijskih tehnologija, turizma, ruralnog i regionalnog razvoja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svojim pokroviteljstvom, podržalo je konferenciju kojoj je bio cilj donijeti zaključke i preporuke za promicanje održivog poslovanja u dinamično okruženje, poboljšati poslovnu klimu i ojačati gospodarstvo u cjelini.

Konferenciju su obilježile učinkovite rasprave i razmjene mišljenja, koje su od velike koristi, ne samo sudionicima već i široj javnosti i poduzećima, koji primjenom predstavljenih teorijskih i empirijskih rezultata istraživanja, imaju ambiciju poboljšati poslovne procese.

Teme radova bile su iz područja Održivog gospodarskog razvoja, Turizam za novo desetljeće, Digitalne tehnologije, Suvremeni menadžerski izazovi, Nove paradigme u javnim politikama, Razvoj ruralne ekonomije te Značaj regionalnog razvoja.

Svi koji nisu imali priliku sudjelovati na konferenciji, radove mogu pronaći u posebnom broju časopisa ‘ET²eR – ekonomija, turizam, telekomunikacije i računarstvo’ (ET²eR-Economics, Tourism, Telecommunications and Computer Science) s konferencije ReECON 2021. (kao e-publikacija), a detaljnije o konferenciji i objavljenim radovima može se pronaći na mrežnoj stranici konferencije  https://reecon.hr/en/.

Također, odabrani će radovi biti objavljeni u Journal of Business, Management and Economics Engineering (BMEE). (izvorhttps://www.tportal.hr/biznis/clanak/u-biogradu-na-moru-odrzana-je-1-medunarodna-znanstveno-strucna-konferencija-reecon-obnovljiva-ekonomija-20211022?fbclid=IwAR1YlSOI1-8DRDR1SxXWkAkBADLL5yjKyIPLfjwJ6sbisYDepNdhZkMe_RQ).

en_GBEN